El Convent de les Arts d’Alcover rebrà les primeres pernoctacions d’artistes

L'Ajuntament vol convertir l'espai en un centre de creació de referència amb l’ajut de les administracions superiors

La nova residència del Convent de les Arts d’Alcover (Alt Camp) allotjarà artistes per primera vegada a finals d’aquest any. L’Ajuntament ha enllestit la tercera fase de la rehabilitació de l’antic convent franciscà, datat del segle XVI. L’actuació ha tingut un cost d’uns 150.000 euros. El nou espai disposa de dues estances per a dotze residents, una cuina i banys compartits, dues terrasses i s’adreça a artistes i companyies nacionals i internacionals. Ara, l’Ajuntament vol fer xarxa amb les administracions supramunicipals per convertir el centre en un referent per a la creació artística.

Pla general del pati del Convent de les Arts d'Alcover. Imatge del 16 de novembre del 2021 (Horitzontal).
PUBLICITAT

“És un dia important perquè tanquem el cercle; tenir aquest espai ens serveix perquè tots els artistes que vinguin a crear al convent hi puguin pernoctar, els hi facilitem la feina”, ha destacat el batlle. Fins ara, els artistes s’havien d’allotjar als establiments turístics del municipi o bé a cases particulars. Així, a partir de finals d’any, hi podran fer estada des de companyies teatrals o del circ que necessitin un espai per assajar un espectacle fins a un escriptor que busqui la inspiració per escriure un llibre.

La nova residència disposa de dues estances amb lliteres i bany compartit. També hi ha una cuina-menjador i dues terrasses, una més gran que l’altra. L’espai està pensat per a dotze artistes d’una o dues companyies, que s’hi podrien allotjar a la vegada. Segons l’alcalde les noves instal·lacions han aixecat molta expectació entre el gremi artístic i confia que el pròxim any sigui un any “d’inflexió”. “Esperem que moltes companyies donin la veu perquè es pugui omplir durant tot l’any, però creiem que tindrà més ocupació l’any 2023”, ha afegit.

PUBLICITAT