Les càmeres instal·lades a Montblanc creen malestar

L'Ajuntament es mostra predisposat a tancar serrells i arribar a l'entesa

La instal·lació de càmeres al nucli antic de Montblanc ha aixecat polseguera. Els vehicles que vulguin accedir al centre històric fora de l’horari permès seran multats amb 200 euros. Veïns i comerciants discrepen d’aquesta mesura que pretén restringir el trànsit rodat a la zona i tendir cap a una illa de vianants. Els botiguers, però, hi veuen afany recaptatori. Creuen que això els espantarà la clientela i demanen flexibilitzar els horaris.

Pla general d'un camió circulant al nucli antic de Montblanc en la posada en marxa de les càmeres per controlar el trànsit rodat. Imatge del 16 de novembre del 2021 (Horitzontal).
PUBLICITAT

Les tres càmeres situades als carrers Major i Riber ja funcionen des de dilluns, però estaran un mes de prova i durant aquest període no se sancionarà. “Sabem que ara hi ha polèmica, però mirarem d’escoltar tots els criteris i crec que serà un èxit, hi guanyarem tots”, diu a l’ACN l’alcalde Josep Andreu. L’Ajuntament de Montblanc acaba de posar en marxa el nou sistema de control de trànsit al centre històric, no exempt de polèmica. El consistori ja es va reunir fa uns dies amb veïns i botiguers afectats. Aquests, però, asseguren que l’Ajuntament ha tirat pel dret, molt de pressa i sense temps a negociar.

La presidenta de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc, Montse Guinovart, afirma que hi ha un posicionament unànime contrari, i que així es desprèn d’un qüestionari fet als més de 80 comerços associats i als no associats. També critiquen la mala situació dels cartells informatius i les càmeres.

Malpensen que hi hagi intenció d’aprofitar el descuit de conductors, amb afany recaptatori. Una de les càmeres del carrer Major, per exemple, es troba darrere d’un senyal de trànsit. I un panell informatiu està passat un portal medieval, punt on es pot tenir certa dificultat per maniobrar i canviar de direcció.

A pocs metres del forn de pa que regenta Guinovart hi ha una altra càmera a tocar d’un balcó que també passa força desapercebuda. “Aquest carrer és la columna vertebral del poble, no hi ha alternatives per arribar-hi ni els pàrquings ben indicats”, lamenta molt enfadada la propietària d’una tenda d’aviram.

PUBLICITAT