La urbanització Blancafort estarà connectada amb el centre de Reus

L'obra té un pressupost s'1,2 MEUR que cofinançarà Territori i l'Ajuntament

Una nova via per a ciclistes i vianants, paral·lela a la TV-3141 (carretera de la Misericòrdia) connectarà la rotonda de la variant de la carretera T-11 i la urbanització de Blancafort a Reus. L’actuació facilitarà la mobilitat amb seguretat en els desplaçaments quotidians i els turístics i d’oci.

Compradors i vianants al carrer Llovera, un dels principals eixos comercials de Reus. Imatge del 16 de febrer de 2021. (Horitzontal)
PUBLICITAT

L’obra tindrà un pressupost d’1,2 milions d’euros que assumiran el Departament de Territori (59%) i l’Ajuntament (41%). L’actuació inclou la millora del drenatge al costat nord de la carretera TV-3141. El consistori ha redactat el projecte constructiu i el Departament la programació i executarà. Les obres es licitaran enguany i es faran durant el 2022. El vial tindrà 600 metres de longitud. El consistori es compromet a impulsar les actuacions necessàries per adequar la via per vianants i ciclistes al pas per l’enllaç de la T-11, de manera que quedi garantida la continuïtat de la nova via fins al centre de Reus per la via que ja existeix a l’altre costat de la carretera.

La Generalitat també té redactat el projecte per a donar continuïtat a aquest nou vial fins a la urbanització d’Aigüesverds. De fet, en licitarà pròximament les obres, amb un pressupost d’1,9 MEUR. També ha impulsat dues actuacions per a donar continuïtat a la via ciclista des de Reus fins als municipis de Cambrils i Salou, que discorreran paral·lels a les carreteres TV-3141 i C-14, respectivament. La inversió total prevista per aquestes dues actuacions és de 5,7 milions d’euros, que es finançaran mitjançant fons europeus.

PUBLICITAT