Danae Boronat serà la pregonera de Sta Tecla 2022

La periodista tarragonina Danae Boronat serà la pregonera de les festes de Santa Tecla d’aquest 2022. Així li ha comunicat personalment l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que ha explicat que “quan li vaig proposar, no va dubtar ni un segon. És una dona que representa magníficament el sentiment d’orgull de ciutat, de feminisme i de superació”. 

PUBLICITAT

Danae Boronat (Tarragona, 1985) és periodista i presentadora especialitzada en l’esport. Al maig del 2019 es va convertir en la primera dona en narrar un partit de futbol de 1a divisió masculina a la televisió en castellà (Atletico Sevilla per La Liga TV) així com també va narrar els partits del Mundial de França 2019 de futbol femení.   

Danae Boronat Lozano va estudiar la carrera de periodisme a la Universitat Rovira i Virgili. Va començar exercint com a periodista esportiva a RNE Tarragona, on va explicar l’ascens del Nàstic a 1a divisió i col·laborant a Ràdio Sant Pere i Sant Pau. Posteriorment va treballar al programa local d’esports d’Onda Cero durant tres temporades.

Al 2010 s’incorpora a la cadena de televisió Cuatro per a fer el seguiment del FC Barcelona a Deportes Cuatro. Al 2015 passa al canal esportiu beIN Sports on presenta diversos programes de futbol. Des del 2018 presenta a Movistar els programes de La Casa del Fútbol així com també col·labora habitualment a  Tú Dirás de Rac1, al Matí de Catalunya Ràdio i al canal Esport3.   

Boronat ha manifestat en diverses ocasions la seva preocupació per “trencar el sostre de vidre als mitjans de comunicació i obrir el camí a les futures periodistes”. En aquest sentit, al 2021 va publicar el seu primer llibre “No les llames chicas, llámalas futbolistas” Del maltrato al reconocimiento, la lucha por la igualdad en el fútbol

El Pregó de les festes tindrà lloc, com és habitual, el proper 21 de setembre i  donarà el tret de sortida a la part tradicional de Santa Tecla.   

PUBLICITAT