Les Jornades de Divulgació Històrica Tarragona 1800 tornen a la Casa Canals

El Patronat Muncipal de Turisme i Projecte Tarragona 1800 organitzen una vintena d’activitats a la Casa Canals

El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i l’associació Projecte Tarragona 1800 organitzen les 9es Jornades de divulgació històrica Tarragona 1800. Les jornades tindran lloc del 19 al 21 de novembre. El seu objectiu és divulgar un període decisiu per la història de la ciutat: les primeres dècades del segle XIX, una època marcada per la Guerra del Francès o Guerra de la Independència Espanyola.

PUBLICITAT

Les jornades compten amb la col·laboració del Museu d’Història de Tarragona, l’Associació Retrofuturista Nautilus, l’Associació Fusiliers-Chasseurs de Madrid i el Cos Històric dels Mossos d’Esquadra.

L’objectiu de les Jornades de divulgació històrica Tarragona 1800 és difondre en clau didàctica i cultural la història de la Tarragona contemporània a cavall entre els segles XVIII i XIX i recrear la vida de la població tarragonina en totes les seves facetes: cultural, gastronòmica i de costums.

Pau Ricomà, alcalde i president del Patronat de Turisme de Tarragona, ha destacat que “amb aquesta edició pretenem consolidar Tarragona com a ciutat especialitzada en la divulgació de la història”. A més, ha afegit que aquest tipus d’esdeveniments també “serveixen d’aparador cultural de tota la cultura popular i tradicional heretada d’aquella època”.

Les Jornades Tarragona 1800 són una ocasió ideal per donar a conèixer el potencial patrimonial de Tarragona. Per aquest motiu, tenen lloc a la Casa Canals, un dels espais més emblemàtics de la ciutat. Així doncs, tant dissabte com diumenge, la casa noble romandrà oberta.

La programació inclou conferències, tallers, un concert i diverses recreacions històriques. Totes les activitats són gratuïtes i amb limitació a l’aforament. A causa de la situació sanitària, s’haurà de fer reserva prèvia al web www.tarragonaturisme.cat o a infotgn1800@gmail.com. A l’interior de la Casa Canals caldrà portar la mascareta.

PUBLICITAT