Tarragona assoleix els objectius de recollida selectiva en tres zones

L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat un projecte de control d’accés als contenidors per millorar la recollida selectiva a la ciutat. El nou sistema s’ha implementat als barris de Bonavista, El Serrallo i Cala Romana amb una limitació en l’ús dels contenidors mitjançant targetes i l’app corresponent. De fet, s’han controlat els accessos als contenidors de matèria orgànica i resta. En el primer cas, l’obertura ha sigut dels 7 dies de la setmana en cadascun dels barris. En canvi, en el segon, s’han obert els contenidors 7 dies per setmana al Serrallo i Cala Romana i 3 dies per setmana a Bonavista.

PUBLICITAT

L’ajuntament també ha dut a terme una campanya informativa per repartir les targetes i explicar el nou sistema . Ho han fet mitjançant punts informatius, porta a porta en habitatges i comerços i a peu de contenidor.

Jordi Fortuny, conseller de Neteja de l’Ajuntament de Tarragona, ha manifestat la seva satisfacció per l’assoliment dels objectius marcats per la Unió Europea de cara al 2025.

D’altra banda, Fortuny ha destacat la importància d’aquest fet i ha remarcat que Tarragona està al punt de mira d’altres ciutats de l’Estat.

El regidor ha conclòs que, “en un escenari del 53% de recollida selectiva, l’Ajuntament tindria un estalvi en incineració aproximat de 110.000 euros al mes, que equivaldria a 1.312.987 euros a l’any”. D’aquesta manera, reciclar suposa un estalvi econòmic i de recursos mediambientals per a la ciutat.

PUBLICITAT