Tarragona ja té carril bici educatiu

Aquest 2 de desembre s’ha inaugurat el carril bici educatiu de Tarragona amb l’objectiu de promoure un canvi d’habits en la mobilitat de la població, i, sobretot, dels estudiants. El conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, acompanyat dels membres del Club Ciclista Tarragona, el Club Ciclista Camp Clar i patinadors del Nàstic, han recorregut el carril bici des del Carrer Pi i Maragall, a Sant Pere i Sant Pau, fins el riu Francolí i han tornat enrere fins el Campus Catalunya.

PUBLICITAT

El regidor Puig ha destacat la importància del tram de carril bici actual però assegura que, properament, creuarà el pont.

A més, el conseller explica que el carril no només connecta els Campus Sescelades i Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili sinó que també passa per escoles, instituts i punts estratègics com l’Estació d’Autobusos. Puig ha reivindicat que “a l’altra banda de riu hi ha vida”. Per aquest motiu, es preveu que aquest carril bici connecti amb tots els barris de la ciutat en un futur.

Per la seva banda l’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha agraït la feina i les aportacions que s’han fet des de la URV per tirar endavant aquest carril. A més ha destacat que això suposa un canvi important en la mobilitat de Tarragona.

L’alcalde ha reconegut que encara queda feina per fer, però que això és un pas molt important.

Finalment, la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, Maria José Figueras, espera que aquesta inauguració serveixi perquè els alumnes de Tarragona que van amb cotxe a la universitat ara ho facin de forma més sostenible.

Cal destacar que aquesta inauguració només és una petita passa de tot el carril que hi haurà al llarg de la ciutat.

PUBLICITAT