Tarragona té més persones dormint al carrer que al 2019

Aquesta nit, un total de 127 voluntaris i voluntàries s’han desplegat per la ciutat per localitzar les persones que estaven dormint al carrer. El recompte de persones sense sostre s’ha dut a terme, com cada any, en petits grups distribuïts per les diferents zones de la ciutat.

PUBLICITAT

En total, s’han localitzat 77 persones, 58 d’aquestes s’han trobat dormint al carrer i 19 dormint en un recurs d’allotjament temporal. De les 77 persones identificades, 63 son homes, 5 dones i 9 sense identificar. Aquestes xifres representen un lleuger increment respecte les passades edicions (70 persones localitzades al 2019 i 51 al primer Recompte de 2017).

La consellera de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha valorat l’increment de les persones sensesostre dient que el sensellarisme és una conseqüència de l’emergència social latent. Així doncs, la consellera ha explicat la importància de donar recursos als ens locals i que aquesta competència la té la Generalitat.

D’altra banda, Solé ha agraït la feina impulsada des de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona i tots els agents socials que col·laboren en la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar de Tarragona, de totes les persones voluntàries. També ha destacat la feina coordinada entre els diferents departaments de l’Ajuntament com ara Guàrdia Urbana, Protecció Civil, EMT o Centres Cívics.

L’acció ha començat a les 23 h i ha finalitzat a les 2.50 h de la matinada seguint els recorreguts fixats. En el dispositiu han participat dos indicatius de la Guàrdia Urbana, dos de protecció Civil, tres de Creu Roja i una sala de coordinació.

PUBLICITAT