Es celebrarà la segona edició del cicle Sala Cat, un d’ells a la Sala Zero

L’Associació de Sales de Concert de Catalunya (ASACC) i el Departament de Cultura de la Generalitat impulsaran una segona edició del projecte Sala Cat amb l’objectiu de reactivar el circuit de concerts a sales privades i donar suport i generar activitat entre els agents de la cadena de la música en directe que s’han vist afectats per la crisi de la covid-19.

PUBLICITAT

Sala Cat tindrà lloc a diferents sales de concerts del territori durant els mesos d’abril, maig i juny amb l’objectiu de tornar l’activitat a aquests espais de cultura que porten pràcticament sense activitat des de març de 2020. A més, aquesta segona edició s’obre a totes les sales de concerts catalanes que hi vulguin participar, i només han de contactar amb l’entitat prèviament. 

El projecte també aporta continuïtat per a la visibilització i suport a les sales de concerts del país. La gran majoria només veu la possibilitat d’obrir les seves portes amb projectes com aquest o similars i no amb programació pròpia per a la dificultat i gran inversió de personal i despeses generals que suposa.

De les prop de 40 sales d’arreu de Catalunya que van obrir pels concerts de la primera temporada, només cinc han continuat amb una mínima programació durant gener i febrer. De moment, el cicle té la confirmació que més de 40 sales de l’ASACC volen participar en la segona edició.

Gràcies al projecte també es reactiven altres agents fonamentals per a la música en directe com els artistes, el personal tècnic i auxiliar, els mànagers, les empreses de so i llums, els programadors, fotògrafs, periodistes i tots els professionals que intervenen en un concert.

Una inversió de 200.000 euros

La inversió total del Departament de Cultura en aquest projecte és de 200.000 euros, a través d’una subvenció atorgada per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), els quals seran distribuïts per l’ASACC, entre els diferents espais privats de música. Per rebre l’ajut, les sales hauran de fer un mínim de dos i un màxim de sis concerts amb un aforament màxim del 50%.

Entre la quarantena de sales confirmades, hi ha locals de poblacions tan diverses com ara Barcelona, Hospitalet de Llobregat, Reus, Lleida, Tarragona, Vilafranca del Penedès, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa, Manresa, Girona, Vilanova i la Geltrú, Sabadell, Valls, Mataró i Sant Boi de Llobregat.

L’ASACC garantirà que tots els espais que participen en el circuit compleixin les mesures sanitàries establertes per combatre la covid-19, i es farà càrrec de les contractacions de tot el personal involucrat en els concerts, des de músics que no siguin autònoms o no disposin d’estructura, a acomodadors i la resta del personal tècnic.

Les sales que hi participen son la Barts, Cafè del Teatre, Clap, Coctelería MIlano, Diobar, El Pumarejo, Els Pagesos, Espai Orfeó, Espai Vapor, Espai Zowie, Fred Astaire, Freedonia, Garage 442, L’Onclejack, La Daurada, La Deskomunal, La Masia de Sant Boi, La Mirona i La Nau. També, Lo Submarino, Meteoro, Milenio, Nota 79, Rasa 64, Red Star, Sala Taro, Sala Upload, Sala Zero, Salamandra, Sidecar, Sinestesia, Soda Acustic, Stroika, Sunset Jazz Club, Tablao Cordobés, Taller de Músics, The Void, Via de Música, Voilà, Vol, Wolf i 1876 Vilafranca.

PUBLICITAT