La Costa Daurada confia que el turisme estatal i francès remuntaran l’ocupació a l’agost

El sector turístic de la Costa Daurada confia que els visitants estatals i francesos ajudin a remuntar les xifres d’ocupació a l’agost després d’un juliol bo, però sense complir les expectatives de recuperar els nivells previs a la pandèmia. “Ens estem acostant al 2019, que ja seria un èxit perquè va ser una bona temporada”, indica a l’ACN el portaveu de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Xavier Guardià. T

PUBLICITAT

ot i la bona resposta del mercat britànic i irlandès, els empresaris encara noten la manca de turisme rus. En canvi, des de la Federació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre (Aturebre), preveuen un 80% d’ocupació durant l’agost, recuperant els nivells anteriors a la pandèmia.

Els turistes han omplert els allotjaments de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, principalment els caps de setmana aquest mes de juliol. Guàrdia calcula que s’han assolit percentatges d’entre el 80 i el 90%, especialment durant els dies festius. El sector es mostra optimista després de dos anys marcats per les restriccions derivades de la pandèmia.

“Venim d’una misèria tal que qualsevol cosa que vingui pot ser bona, però la veritat és que la gent ha tornat”, ja resumit Guardià. Els empresaris troben a faltar aquesta temporada els turistes russos. “Per la Costa Daurada és un turisme important, érem líders en el mercat rus”, remarca el portaveu de la FEHT.

De moment, els mercats alemany, holandès i el belga estan funcionant bé en els càmpings, mentre que l’arribada de turisme britànic s’està recuperant i l’irlandès s’expandint respecte als anys anteriors. “L’ocupació als càmpings és millor respecte als hotels, segurament perquè el càmping té molts més clients directes, no tant de touroperador, i no treballa amb el britànic ni amb rus”, concreta Guardià.

En qualsevol cas, els empresaris confien que l’agost millori substancialment les xifres de juliol. Especialment, perquè és quan està previst que facin majoritàriament vacances els turistes espanyols i francesos. En concret, els principals clients provenen de la conca de l’Ebre, València i Madrid. “Fa molts anys que considerem el mercat francès de proximitat perquè venen amb automòbil, utilitzen molt tant càmping, l’apartament com l’hotel, i fa molta taca d’oli, igual passa amb l’espanyol”, detalla Guardià.

El sector, però, mostra ja certa preocupació sobre la manca de turistes russos i britànics un cop hagi acabat aquest mes de major ocupació. “L’interrogant està justament en què succeirà al setembre i octubre perquè és quan tornaria a agafar força el turisme rus, que no hi és, i els britànics veurem com es comportaran a final de temporada”, abunda.

PUBLICITAT