La policia de Torredembarra adquireix un vehicle amb reconeixement de matrícules

La policia local de Torredembarra (Tarragonès) ha incorporat un cotxe amb un sistema de reconeixement automàtic de matrícules que ha de permetre identificar vehicles robats, embargats o d’interès policial.

policia local
PUBLICITAT

Segons el consistori, es tracta del primer vehicle policial de la demarcació de Tarragona equipat amb aquesta tecnologia. El nou cotxe és una vehicle policial híbrid amb un sistema portàtil de captació i reconeixement de matrícules i d’altres indicadors com la velocitat, la marca, model, color i tipus, entre d’altres.

Un cop les càmeres llegeixen les matrícules, el sistema envia la lectura a les bases de dades de l’ordinador de bord i, en cas que sigui una matrícula de la llista d’interès policial, s’envia una alerta.

A la llista hi figuren les dades de vehicles embargats o denunciats per robatori. Altres utilitats d’aquest sistema podrien ser comprovar si un cotxe té l’assegurança en vigor o no, si el seu propietari està investigat o si té passada la ITV en regla.

A més, la càmera del vehicle també pot recollir imatges de desperfectes en mobiliari urbà i incidències a la via pública. El cotxe s’ha adquirit com a substitució d’un anterior en situació de rènting, per quatre anys i per un import de 1.384,10 euros mensuals sense IVA.

Paral·lelament, el consistori també ha adquirit dotze càmeres unipersonals per als agents de la policia local, per un import de 10.632,27 euros sense IVA. Aquest dispositiu d’enregistrament, asseguren, s’utilitza només en aquells supòsits en què com a conseqüència d’una actuació de la policia local en espais públics, es donin circumstàncies de risc concret per als agents, per a terceres persones o danys en els béns públics.

Finalment, el sotsinspector cap de la policia local, Miguel Ángel Marchal, ha precisat que les càmeres compten amb tots els permisos legals i les garanties jurídiques d’un ús d’acord amb la normativa de protecció de dades.

Els agents del cos han rebut formació específica per a cadascuna de les utilitats i funcionament de les càmeres, tant del vehicle com les unipersonals.

PUBLICITAT