Més de 100 entitats socials i sanitàries posen les bases del futur

Sota el lema Construïm avui La Unió de demà, “El Seminari” Centre Tarraconense ha acollit aquest matí la XII Jornada Associativa de La Unió, en la qual els associats han debatut al voltant dels nous paradigmes i reptes d’entorn que demanen l’entitat fer canvis transformacionals i revisar la seva raó de ser, de fer i com s’organitza, potenciant els seus valors diferencials com agent social i la seva contribució al sistema de salut i social.

PUBLICITAT

En aquest context, des de fa uns mesos, La Unió, amb més de 45 anys d’història, ha obert un procés participatiu per definir les línies estratègiques i d’acció del Pla Estratègic 2022-2025 des de la seva triple dimensió: La Unió, com associació empresarial, la Fundació Unió, com a generadora de coneixement i gestió aplicada, i el Fòrum d’Associats Col·laboradors com a Hub d’innovació.

El procés participatiu ha mostrat el compromís de les més de cent entitats sanitàries i socials amb La Unió així com el compromís de les més de 47 empreses de béns i serveis que configuren el hub d’innovació de l’entitat.

L’acte ha comptat amb la presència de Teresa Pallarès, delegada territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona i inclourà la conferència La digitalització com a palanca de canvi a les organitzacions. El cas de BASF, a càrrec d’Ignacio Jové, director de digitalització de BASF Espanya i Portugal.

La XII Jornada Associativa ha estat presidida per Enric Mangas, president de La Unió i director general del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, acompanyat per Joan Maria Adserà, vicepresident 1r i comissionat de l’àmbit Serveis Socials de La Unió i director general de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla.

Per a Enric Mangas, ha estat “una cita imprescindible per compartir els fonaments i els objectius de futur de La Unió entre els associats i alhora es tracta d’una oportunitat única per recuperar el networking presencial”. Per la seva banda, Joan Maria Adserà destaca “la importància que la Jornada Associativa, com a cita imprescindible en el teixit associatiu de La Unió es faci a tot el territori ja que suposa un reconeixement de la diversitat d’associats i realitats que representem”.

Associació d’entitats sanitàries i socials que amb més de 45 anys és referent de la singularitat del model sanitari i social català que des de la pluralitat, la transversalitat i la territorialitat aplega a més de 114 entitats, amb més de 750 dispositius assistencials sanitaris i socials i més de 65.000 professionals, amb presència a tot Catalunya i en totes les línies assistencials: primària, hospitals, sociosanitaris, salut mental, rehabilitació, gent gran, discapacitats.

És una associació d’organitzacions de persones que treballen per a les persones, que des del respecte a la diversitat comparteixen el compromís social per a la millora de la salut i el benestar, contribuint en les polítiques públiques a través de la gestió ètica professionalitzada, la innovació i l’avaluació de resultats orientada a la millora contínua.

Amb més de 25 anys d’existència, està orientada a la generació de coneixement i talent per a la gestió aplicada des de la línia del pensament, l’assessorament estratègic, els espais d’aprenentatge, el benchmarking i les plataformes d’innovació. La seva aportació de valor és Compartir x Transformar per a Millorar de l’atenció a les persones

Hub d’innovació, amb més de 45 empreses de béns i serveis que aposten per la Innovació transformacional a través del partenariat amb les entitats sanitàries i socials, i des del compromís social amb les prioritats de les polítiques públiques.

PUBLICITAT