Mor Eugen Sabau, el pistoler de Tarragona

L’exvigilant de seguretat Eugen Sabau, conegut com “el pistoler de Tarragona”, ha rebut aquest dimarts l’eutanàsia que va demanar i que va autoritzar la justícia, malgrat que les víctimes s’hi oposaven perquè encara no havia pogut ser jutjat.

PUBLICITAT

Segons ha avançat l’Agència EFE, fonts properes al cas, al “pistoler de Tarragona” se li ha aplicat la mort assistida al mòdul penitenciari del Consorci Sanitari de Terrassa. Finalment, després de mesos d’espera per la resolució, ha acabat prevalent el dret a morir dignament per damunt de les causes penals a les quals s’enfronta. Una decisió que ha intentat revocar la defensa de les víctimes fins a l’últim moment.

Sabau rep l’eutanàsia que demanava, però ho fa sense el seu últim desig de llibertat. La magistrada del Jutjat d’Instrucció 5 de Tarragona desestimava la petició del pistoler de Tarragona de passar els darrers dies de la seva vida en llibertat a l’hospital.

L’extreballador de Securitas, va sol·licitar la mort assistida arran de les lesions medul·lars irreversibles patides en el tiroteig, quan la policia el va neutralitzar i en què va ferir 3 excompanys de feina i dos mossos d’esquadra, un dels quals de gravetat.

Amb tot, les víctimes del succés es mostraven contrariades per no haver-hi judici ni sentència pel pistoler de Tarragona i es quedin sense indemnitzacions i sense la possibilitat que es faci justícia. L’eutanàsia practicada a Eugen Sabau, és la primera que es fa a Catalunya a un pres preventiu.

PUBLICITAT