Desarticulada una organització especialitzada en assalts a plantacions de marihuana a Tarragona

 Agents dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional van detenir dimarts sis homes d’edats compreses entre els 20 i 40 anys com a presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues, robatori amb violència, tinença il·lícita d’armes, lesions i danys.

PUBLICITAT

La investigació es va iniciar durant la segona meitat de l’any 2023 arran de la detecció d’una organització criminal dedicada a l’assalt de plantacions de marihuana. Segons han informat els cossos policials, per cometre els assalts, els integrants de l’organització feien servir armes de foc curtes i llargues i indumentària policial. Les detencions es van fer durant sis entrades i perquisicions als municipis de Reus, Riudoms, Pratdip i Botarell.

Entre els sis detinguts hi ha el líder de l’organització, la seva mà dreta i quatre integrants més, els quals se’ls relaciona amb quatre robatoris violents. El primer fet investigat va ser el 17 de juny de l’any passat a Tarragona, on els integrants de l’organització van cometre un assalt en grau de temptativa. Mesos més tard, la mateixa organització va perpetrar un assalt violent a Reus, en una finca on els autors es pensaven que hi havia una plantació de marihuana. En aquest robatori violent els autors van agredir la persona que feia de masover de la finca.

Només tres dies més tard, alguns membres de l’organització van protagonitzar un robatori amb violència a una treballadora d’un establiment a qui, fent-se passar també per policies, li van robar el vehicle que va acabar cremat hores més tard. El darrer assalt violent comès per l’organització va ser el mes de novembre a Perafort, al Tarragonès, on l’organització va fer servir el mateix modus operandi.

Els detinguts, que acumulen nombrosos antecedents policials i judicial en la darrera dècada, van passar a disposició judicial dijous davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona. La investigació continua oberta i els cossos policials no descarten altres detencions relacionades amb l’organització criminal.

PUBLICITAT