Desarticulen una organització criminal dedicada a l’explotació de treballadors estrangers a Tarragona

La Guàrdia Civil i la policia nacional han desarticulat una organització criminal dedicada a l’explotació de treballadors estrangers a Tarragona. L’operació policial conjunta s’ha tancat amb dotze detinguts a Reus, Tarragona i Torredembarra, a més d’Itàlia. Se’ls acusa de pertànyer a una organització criminal, tràfic d’éssers humans per explotar-los laboralment, detenció il·legal i falsedat documental. En total, s’han alliberat 46 víctimes que treballaven en condicions laborals “pèssimes” amb horaris abusius, sense contracte ni documentació d’estància legal. El jutjat d’instrucció que s’ocupa del cas ha decretat presó per a tres arrestats i ha ordenat la clausura dels locals que l’organització utilitzava per a la trama.

PUBLICITAT

El passat dilluns 8 d’abril es van registrar els domicilis on vivien les víctimes i els quatre locals d’hosteleria de l’organització, on es van intervenir dues armes detonadores, dos dispositius mòbils, dos portàtils, un vehicle, un disc dur gravador, càmeres de vigilància, 22.295 euros en efectiu i documentació d’interès per a la investigació.

Segons la investigació policial, les víctimes eren captades per l’organització a Colòmbia, des d’on se’ls prometia un sou i contracte que no s’ajustaven a la realitat. Alhora, les víctimes contreien un deute amb l’organització en concepte de tràmits per viatjar fins a Espanya, on es trobaven unes condicions laborals diferents a les acordades en un inici.

Així, les jornades arribaven a ser d’entre 12 i 15 hores de dilluns a diumenge, sense vacances i pocs descansos setmanals. En alguns casos, els detinguts els oferien un salari de 20 euros després d’aplicar-hi deduccions. A més, l’organització també controlava a les víctimes amb càmeres de vigilància instal·lades als domicilis on s’allotjaven.

Dels dotze detinguts, el jutjat d’instrucció que s’ocupa del cas ha decretat presó per a tres dels arrestats, a més d’ordenar el tancament dels quatre locals on l’organització explotava a les víctimes. Per la seva part, les víctimes ja han estat posades en contacte amb serveis socials per garantir la seva protecció.

PUBLICITAT