Descobreixen nous biomarcadors per diagnosticar a temps l’artritis reumatoide

Un estudi liderat pel Grup de Recerca en Biomarcadors de Malalties i Mecanismes Moleculars (DIBIOMEC) de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)  ha identificat nous biomarcadors a la sang que permetran detectar a temps l’artritis reumatoide. Ha comptat amb la col·laboració del Servei de Reumatologia de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII.

Membres del Grup de Recerca en Biomarcadors de Malalties i Mecanismes Moleculars (DIBIOMEC)
PUBLICITAT

Els biomarcadors descoberts no es poden analitzar amb les tècniques que avui dia s’utilitzen als hospitals. Cal fer-ho mitjançant eines més avançades com la metabolòmica, que permet una anàlisi més precisa i completa dels metabòlits implicats en l’aparició i desenvolupament de malalties.

D’altra banda, aquesta informació podria ser de gran ajuda per desenvolupar fàrmacs més efectius. El proper pas per a implementar aquesta troballa és validar-ne els resultats amb una mostra de pacients més àmplia i amb perfils diversificats. De moment, aquesta tecnologia només s’aplica a l’àmbit de la recerca i s’espera que en un futur s’introdueixi com a rutina als hospitals. 

PUBLICITAT