Detenen quatre persones a Torrebesses i Tarragona per manipular una torre d’alta tensió i ampliar un cultiu de marihuana

Agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Ponent dels Mossos d’Esquadra han detingut quatre homes d’entre 23 i 47 anys per haver manipulat una torre d’alta tensió amb l’objectiu d’augmentar la producció d’una plantació de marihuana en una granja del polígon Cometes de Torrebesses. Mentre que els agents van detenir al municipi del Segrià els qui serien els responsables de custodiar el cultiu, a Tarragona van detenir els que haurien modificat la infraestructura. Els detinguts estan acusats per delictes de pertinença a grup criminal, contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Durant l’escorcoll a la finca on estava situat el cultiu, la policia va comissar 420 plantes de marihuana.

PUBLICITAT

A principis del mes de març i en el marc d’unes tasques de vigilància, els investigadors van detectar que un grup de persones vinculades a la plantació situada en una granja havien modificat el fluid elèctric d’una torre d’alta tensió propera a la zona. Posteriorment, van constatar que la infraestructura havia estat manipulada per persones alienes a la companyia responsable de la xarxa elèctrica amb coneixements especialitzats.

Després de posar en coneixement aquest fet, la companyia va alertar que la manipulació suposava un potencial risc per a les persones i per la creació d’incendis a la zona. Tot i que la investigació estava en curs, els mossos van decidir precipitar l’actuació policial en constatar que els detinguts havien canviat un transformador per dotar de més potència els edificis de la granja i poder ampliar, així, un cultiu de marihuana.

D’aquesta manera, tècnics de la companyia elèctrica amb el suport dels mossos van accedir a la torre d’alta tensió per restituir el transformador. Un cop la granja es va quedar sense subministrament, dos dels detinguts van sortir per fer comprovacions. Va ser aleshores quan els agents van detectar la plantació interior de marihuana en plena producció i van procedir a la detenció dels encarregats de custodiar el cultiu. En el marc d’una entrada i perquisició a la finca aquest dimecres, els agents van comissar 420 plantes de marihuana i van detectar una instal·lació per afavorir el creixement de les plantes.

Així mateix, els Mossos d’Esquadra van detenir a Tarragona els qui serien els responsables de manipular les connexions a la torre d’alta tensió, els quals van quedar en llibertat després de declarar a comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits. Pel que fa als detinguts que s’encarregaven de la vigilància i manteniment de les plantes, passaran a disposició judicial aquest divendres al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia a Lleida. La investigació continua oberta i els mossos no descarten noves detencions.

PUBLICITAT