Detingut un jove a Tarragona per estafar una persona vulnerable

Els Mossos de la comissaria de Tarragona han detingut un home de 19 anys que hauria estafat una persona vulnerable apropiant-se de la seva targeta de crèdit i els seus codis bancaris per robar-li diners. A més, també hauria intentat obtenir diversos crèdits de fins a 3.000 euros que li van ser denegats per falta de documentació. L’arrest va fer-se el 23 de novembre. La investigació va iniciar-se després que els passats 12 i 13 d’octubre la víctima denunciés que algú havia tret diners en efectiu del seu compte, fent ús d’una targeta de crèdit robada. Els Mossos van constatar que es tractava d’un home el qual, després d’aconseguir 790 euros en metàl·lic, va intentar obtenir 2.400 euros més i demanar diversos crèdits de fins a 3.000 euros.

PUBLICITAT

Els investigadors es van entrevistar amb la víctima, una persona especialment vulnerable, i van sospitar de l’actitud d’un conegut amb qui havia coincidit els dies dels fets. Va explicar-los que li havien sostret la cartera i que aquest home va aconsellar-li no denunciar-ho ni dir-ho a la seva família. A més, va aprofitar-se de la seva confiança per utilitzar el seu telèfon mòbil i accedir al codi de desbloqueig del propi aparell i de la targeta sostreta.

Després d’identificar el sospitós, la policia van comprovar que es tractava de l’home que apareixia en diverses imatges traient diners amb la targeta sostreta a la víctima. Es dona la circumstància que també va utilitzar la targeta per efectuar dues operacions de sol·licitud de crèdits de fins a 3.000 euros que li van ser denegades per falta de documentació.

Per tot plegat, dijous passat pels volts de les 17:30 hores la policia va detenir-lo i dos dies després va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona. Els Mossos li atribueixen dues estafes bancàries, dos delictes de falsificació de document púbic i un altre de descobriment i revelació de secrets. Així mateix, també se li atribueix un furt i un delicte d’usurpació d’estat civil.

PUBLICITAT