Dos detinguts a Tarragona per apropiar-se de més de 16.000 euros d’ajuts a un autònom per la pandèmia

La Guàrdia Civil de Tarragona va detenir a finals del mes de maig dues persones per haver-se apropiat indegudament de més de 16.000 euros, previstos per a l’ajut d’autònoms que es va crear per pal·liar els problemes d’aquest col·lectiu arran de la pandèmia de la COVID-19.

PUBLICITAT

Els ajuts eren tramitats a través del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya. En aquest cas, la gestoria on treballava un dels detinguts va ser l’encarregada de gestionar l’ajut. El Jutjat d’Instrucció 1 de Tarragona va rebre una denúncia d’un dels autònoms afectats, que havia gestionat l’ajuda a través de la gestoria implicada, ubicada a Tarragona.

La Guàrdia Civil i el Jutjat van iniciar les gestions i diligències sobre l’administrador de la gestoria, cosa que els va portar fins a una altra persona suposadament beneficiada de l’il·lícit investigat, relacionada amb l’administrador per llaços familiars.

Després d’investigacions sobre els ingressos econòmics de la gestoria i dels dos detinguts, es va poder arribar a la conclusió que l’administrador de la gestoria, amb accés a tot l’expedient de la sol·licitud d’ajut de l’autònom denunciant, juntament amb l’altre detingut, s’havien apropiat indegudament de més de 16.000 euros destinats a ajudar l’autònom denunciant del fet.

PUBLICITAT