El 24 d’abril es durà a terme una nova prova de sirenes de risc químic al territori tarragoní

El 24 d’abril tindrà lloc la primera prova de sirenes de risc químic d’aquest 2024 a la província de Tarragona. Es realitzarà a les 12h del migdia d’aquell dimecres i s’allargarà 15 minuts. Durant aquest període sonaran alhora les 52 sirenes de risc químic que avisen que cal confinar-se, i, com ja és habitual, també s’enviarà a tots els telèfons mòbils de les zones on sonen les sirenes una alerta de Protecció Civil.

Sirenes Proteccio Civil
PUBLICITAT

De les 52 sirenes del territori, 49 es troben en 12 municipis del Camp de Tarragona inclosos en el PLASEQTA (Constantí, el Morell, els Garidells, els Pallaresos, la Canonja, la Pobla de Mafumet, Perafort, Reus, Salou, Tarragona, Vila-seca i Vilallonga del Camp) 19 d’aquestes són a la ciutat de Tarragona. I les tres restants es troben a les Terres de l’Ebre, a Flix i Tortosa.

A l’inici de la prova s’activaran les sirenes de risc químic amb el so de confinament (so ondulant com el d’una sirena d’ambulància), i a la finalització el so de fi de confinament (un so pla més agut). A més dels missatges per mòbil de principi i fi de la prova.

Aquest simulacre marca l’inici de la segona prova general de sirenes amb el nou format implantat des de l’any passat. Cal recordar que les proves de sirenes de risc químic es van reprendre aquest 2023 després d’un parèntesi de quatre anys, degut a un replantejament del risc químic a Tarragona amb el Plaseqta i les campanyes de sensibilització després de l’accident d’IQOXE, a més de per la pandèmia. A diferència de les proves que es feien abans del 2019, des de l’any passat s’ha optat per fer-les proves per territoris i la primera d’enguany serà aquesta a Tarragona.

PUBLICITAT