Tarragona passa dilluns a la fase 3 de la desescalada

El Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest migdia el que molts tarragonins i tarragonines esperaven. La regió Sanitària del Camp de Tarragona junt amb les Terres de l’Ebre i el Pirineu-Aran passen a la tercera i última fase de la desescalada el proper dilluns 8 de juny.

PUBLICITAT

En aquesta fase 3, desapareixeran les franges horàries per a tothom i es permetran reunions de fins a 20 persones. Pel que fa als bars i restaurants, les terrasses poden ampliar al 75% l’aforament i es permet el consum a la barra mantenint la distància. Una notícia molt positiva per l’hostaleria de la ciutat que arriba en un moment de tensió després de la protesta viscuda el dimarts passat per una part del sector a les portes de l’Ajuntament.

Per altra banda, des del consistori ja han anunciat la reobertura dels complexos municipals esportius i també a partir de la setmana que ve podran tornar a obrir portes els gimnasos amb dutxes i vestuaris.

També s’espera que tornin a l’activitat cinemes i teatres amb l’ampliació del 50% de la seva capacitat. Els espectacles a l’aire lliure, com un concert, seran d’un màxim de 800 persones.

Aquesta fase 3 també dona un impuls a les activitats infantils i als casals d’estiu com és l’Estiu JoveTarragona que obre inscripcions el proper dimecres 10 de juny.

La mobilitat entre províncies de la mateixa comunitat passa a ser decisió de l’executiu autonòmic. En el cas de Tarragona, s’espera poder viatjar a la regió sanitària de les Terres de l’Ebre, que també es troba en fase 3.

PUBLICITAT