El Cavall Alat de Vila-seca, seleccionat per representar el bestiari català a l’Aplec Internacional a Eslovàquia

El Cavall Alat de Vila-seca està d’enhorabona. Adifolk, l’Associació per a la Difusió del Folklore, ha seleccionat el Cavall Alat per a representar el bestiari català a l’Aplec Internacional que celebra ja la seva 36a edició, i que enguany tindrà lloc a la ciutat eslovaca de Prešov, durant el proper mes d’agost.

PUBLICITAT

Es tracta de l’únic element de bestiari festiu de Catalunya que hi participarà i, entre els criteris que s’han tingut en compte per a seleccionar-lo són l’artístic, el d’acompanyament musical en directe, la distribució territorial i la representació de cada àmbit de la cultura popular.

D’aquesta manera, l’Aplec a Prešov comptarà amb la participació de colles de diversos àmbits: el Cavall Alat representarà l’àmbit de bèsties de protocol i, a banda, també hi participarà una banda de música, un grup de música folk, un grup d’havaneres, una cobla, un ball de seguici, una colla de bastoners, una bèstia de foc, una colla castellera, una coral, una colla de diables, un esbart, una colla de falcons, una colla de gegants, un grup de trabucaires, una colla de jocs tradicionals i una colla sardanista. En total són una vintena de grups folklòrics del territori, que compten amb uns 500 actuants.

Donada l’especial relació dels vila-secans amb els cavalls, l’Ajuntament de Vila-seca va encarregar a l’escultor i artesà del ferro local Antoni Mas la creació de la figura d’un cavall com a element emblemàtic i de representació de la vila i de la cultura popular i tradicional del territori. Enguany, el Cavall Alat compleix els 5 anys de vida i l’Aplec Internacional forma part dels actes de la seva celebració.

PUBLICITAT