El CBT ja és equip de lliga EBA, el descens és matemàtic

El Club Bàsquet Tarragona és equip de Lliga EBA des del passat diumenge. La derrota dels del Serrallo dissabte a la pista del Prat i el triomf l’endemà del Palmer a domicili va deixar als tarragonins sense cap opció de seguir a LEB Plata. Semblava que podia restar encara alguna remota opció, però la realitat és que aquesta no existeix.

PUBLICITAT

El CBT és ara mateix cuer, amb set victòries, quan resten dues jornades. Per sobre, el Palmer amb 8 i l’Hospitalet i l’Alginet amb 9. Aquests dos marquen el play-out, i és cert que el CBT encara podria igualar-los. Però el fet que hi hagi enfrontaments directes entre ells (Palmer Mallorca – l’Hospitalet i Alginet – Palmer Mallorca) fa que l’única opció viable perquè això succeís fos un triple empat al final de la lliga. I tampoc li serviria al CBT.

Malgrat tenir guanyat el basket average davant el Palmer i l’Alginet, el reglament deixa clar que el criteri prioritari en cas d’empat entre més de dos equips són els punts obtinguts en els partits jugats entre ells. Cada victòria són dos punts i cada derrota un. I el CBT tan sols n’ha guanyat dos i n’ha perdut quatre davant els altres tres conjunts, fet que el fa sortir malparat en qualsevol possibilitat.

Així que els blaus ja són equip d’EBA després d’aquest any a Plata aconseguit amb l’ascens a Mallorca. L’equip de Jorge Serna acabarà la temporada amb l’últim partit com a local al Serrallo aquest dissabte, davant el Benicarló (19h), i acomiadarà l’any i la categoria el primer cap de setmana d’abril a la pista de l’Horta Godella.

PUBLICITAT