El Col·legi de Periodistes de la demarcació lliura les Petxines de la Informació del 2024

El Teatret del Serrallo va acollir el vespre d’aquest dijous la XXXII Festa de les Petxines de la Informació, organitzada per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya amb l’objectiu de distingir el producte periodístic de proximitat i amb vocació de servei al territori. Va ser presentada pels col·legiats Ricard Buigues i Marta Ferré.

Foto: David Oliete
PUBLICITAT

La Universitat Rovira i Virgili (URV) va ser guardonada amb la Petxina Oberta per la tasca del seu gabinet de comunicació per fer arribar als mitjans de comunicació, i a la ciutadania, el coneixement que genera la universitat. També estaven nominats en aquesta categoria Unió de Pagesos i Revolta Pagesa i la Fira del Circ de Catalunya Trapezi.

La Petxina Tancada va ser per a PortAventura per donar la informació amb compta-gotes i impedir l’accés dels mitjans de comunicació a les seves instal·lacions el dia de l’accident a l’atracció Tomahawk, superant en nombre de vots els altres candidats: Ajuntament de Salou i Adif.

Finalment, la Petxina Km. 0 va recaure en les diades castelleres de TAC12 per les retransmissions amb periodistes especialitzats i desplegaments tècnic dignes de grans cadenes. En aquesta categoria també hi figuraven Ràdio Cambrils i el Diari Més.

Al marge de les votacions i per decisió de la junta de govern, es va distingir amb la Petxina Daurada a la tarragonina Berta Ramos, en senyal de reconeixement a la seva trajectòria professional de més de 40 anys i la seva defensa dels drets de les dones.

Després del lliurament dels guardons, es va celebrar la tradicional rifa d’obsequis entre tots els col·legiats i col·legiades que van participar en la votació. Per finalitzar la festa, els assistents van poder gaudir d’un càtering.

PUBLICITAT