El COMT i ImpulsCatSud organitzen un‘workshop’ sobre les tendències del sector sanitari

El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona i ImpulsCatSud Regió del Coneixement han organitzat aquest dijous un workshop sobre les tendències al sector sanitari. La sessió ha comptat amb dues parts. A la primera, dos experts de la consultora Accenture Song han exposat algunes de les transformacions que s’estan produint al sector. Posteriorment, una vintena de representants del sector al territori han analitzat com s’estan materialitzant aquests canvis a les comarques de Tarragona.

PUBLICITAT

La sessió ha pivotat, entre d’altres, al voltant d’aspectes com la convivència entre el sistema públic i el sistema privat, l’impacte de les xarxes socials sobre la salut, la teleassistència i els canals digitals per vehicular la relació amb els pacients, els usos ètics i segurs de la intel·ligència artificial, la gestió i anàlisi de les dades.

El president del Col·legi de Metges, Sergi Boada, ha posat el focus en què “els professionals hem de poder plantejar canvis disruptius, veritablement transformadors i des del territori. Aquests canvis son fonamentals si volem mantenir la qualitat i l’accessibilitat del sistema sanitari”.

Per la seva banda, el president d’ImpulsCatSud, Miquel Maria Aragonès, considera que “per a la nostra entitat, el sector sanitari és clau, com a sector econòmic però sobretot com a servei per garantir la qualitat de vida del territori, ja que no hi pot haver desenvolupament econòmic sense benestar social”.

PUBLICITAT