El Consell Comarcal del Tarragonès aprova un pressupost de més de 25 MEUR

El Consell Comarcal del Tarragonès ha aprovat aquesta setmana el pressupost per al pròxim 2024. El ple va validar un pressupost total de 25.386.772,11 euros de cara al proper exercici. Es va aprovar amb els vots a favor del PSC, JuntsxCat, En Comú Guanyem i ERC; amb les abstencions dels grups comarcals de PP i CUP-Amunt i els únics vots en contra del grup comarcal de VOX.

PUBLICITAT

Amb l’aprovació d’aquest pressupost l’ens supramunicipal assegura “refermar la seva vocació de servei a les persones i als municipis de la comarca, a més de voler mantenir la línia d’estabilitat iniciada en exercicis anteriors”. Un pressupost que ve, pràcticament tot, dels ingressos aportats per la Generalitat, amb el suport dels Ajuntaments i la Diputació, a més d’una mínima contribució d’empreses i particulars.

Dues de les àrees que tenen més pes en l’estructura pressupostària del Consell Comarcal són els departaments de Benestar Social i d’Ensenyament. De l’àrea de Benestar Social i Família en depenen i s’en beneficien serveis essencials com són el Servei d’Atenció Domiciliària i Teleassistència; els Ajuts d’Urgència Social per cobrir necessitats bàsiques; els programes de l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) o aquells destinats a dones en situació de violència.

Pel que fa al departament d’Ensenyament, la seva importància recau en el fet que d’aquest departament es realitzen les gestions de menjadors escolars, així com del servei de transport escolar i de les beques menjador. En total, el Consell Comarcal del Tarragonès rebrà del departament d’Ensenyament de la Generalitat 10,5 milions d’euros per dedicar al conjunt d’aquestes accions.

PUBLICITAT