El Consell Municipal d’Educació es renova i incorpora tots els agents de la comunitat educativa

El Consell Municipal d’Educació de Tarragona (CEMT) ha finalitzat el procés de renovació dels membres de tots els sectors de la ciutat que formen part de la comunitat educativa. Es tracta d’una de les primeres accions emmarcades en el nou reglament d’aquest òrgan de participació, aprovat l’any passat, amb l’objectiu de recollir la diversitat i la pluralitat de tots els agents vinculats a l’àmbit educatiu. A partir d’ara i entre altres nous membres, el CEMT comptarà amb la participació de diverses entitats de lleure educatiu, d’ensenyaments de règim especial i d’universitat. 

PUBLICITAT

El CEMT ha celebrat aquesta setmana l’última sessió plenària d’aquest curs escolar 2023-2024, un ple presidit pel conseller d’Educació, Berni Álvarez, en el qual es va fer balanç dels projectes de les diverses comissions i es van aprovar els dies de lliure disposició dels centres educatius pel curs 2024-2025. La proposta de l’òrgan participatiu és pels pròxims 24 de setembre, 5 de desembre, 14 de febrer, 3 de març i 2 de maig.

Un altre dels punts tractats en el transcurs del ple van ser les mesures implementades per revertir la segregació escolar, així com altres temes d’interès educatiu com l’ampliació dels recursos per lluitar contra l’abandonament escolar prematur, nous projectes educatius per l’aprenentatge del patrimoni tarragoní i l’increment de serveis adreçats a la petita infància.

La sessió plenària també va servir de cloenda per exposar el treball dut a terme per la Comissió de l’Observatori per l’Equitat i la Comissió per una Ciutat Inclusiva, amb una proposta per incorporar la perspectiva inclusiva en tot el disseny de projectes i activitats educatives. El pròxim ple del CEMT, previst un cop iniciat el curs 2024-2025, comptarà ja amb la representació de les noves entitats i institucions que s’han sumat a aquest òrgan de participació impulsat per l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET). 

PUBLICITAT