El director de Mas d’Enric serà rellevat, però els sindicats ho consideren “insuficient”

El director de la presó de Mas d’Enric, Paco Romero, serà rellevat de la direcció del centre penitenciari de El Catllar després de posar a disposició el seu càrrec just després de la mort, fa dues setmanes, d’una cuinera del centre a mans d’un intern que posteriorment es va suicidar. Aquest és el primer canvi en la cúpula directiva de les presons catalanes després dels repetits bloquejos i protestes als equipaments per part dels funcionaris.

PUBLICITAT

Malgrat això, Romero no ha estat cessat radicalment, el Departament de Justícia afirma que “assumirà a partir d’ara noves responsabilitats directives”. Expliquen que ha estat una decisió meditada i consensuada, i que Romero ja havia demanat feia temps, abans del crim. Romero encadenava quasi 20 anys al capdavant de Mas d’Enric i han considerat que cal “encarar una nova etapa al centre després de la crisi viscuda en els darrers dies”.

Els sindicats, com CCOO i UGT, consideren positiu el relleu d’aquesta figura, de la qual s’havia demanat la dimissió des de feia temps. Malgrat això, valoren el moviment com “totalment insuficient”. Ho deixa clar Carlos Ardanaz, coordinador de personal penitenciari de CCOO.

Des dels sindicats continuen exigint dimissions a la cúpula de Justícia, especialment de la consellera Gemma Ubasart i del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó. A més, lamenten profundament que col·loquin “a un altre lloc” a Paco Romero.

PUBLICITAT