El govern espanyol demana consensos per tirar endavant un model de platges “sostenible”

El govern espanyol ha demanat consensos amb l’administració local i amb la de la Generalitat per poder tirar endavant un model de platges “sostenible”. Ho ha dit aquest dijous el delegat del govern d’Espanya a Catalunya, Carlos Prieto, en una visita a les obres d’emergència a Pineda de Mar per reparar els danys causats per la borrasca Nelson. Una vintena de municipis del litoral català van resultar afectats pel temporal, i el govern espanyol ha destinat 3,3 milions d’euros a actuacions d’aquest tipus.

Foto: ACN
PUBLICITAT

Ja se n’han fet a Badalona i també se’n faran a la riera de Balís, que es dragarà per dur sorra acumulada a les platges de Sant Andreu de Llavaneres i de Sant Vicenç de Montalt. També n’hi haurà a Calonge, a Platja d’Aro i a Tarragona.

Prieto ha subratllat que les obres consisteixen en retirar material que pot causar danys als banyistes i usuaris de les platges i a allisar-la per evitar desnivells perillosos. El delegat del govern espanyol a Catalunya ha considerat que aquestes actuacions d’urgència són necessàries, però ha subratllat que en paral·lel s’ha d’anar “pensant” en el model de costa que es vol, amb platges “sostenibles”, “segurament més extenses, amb dues que absorbeixin l’aigua del temporal” i que evitin que la sorra marxi.

PUBLICITAT