El govern espanyol ofereix decretar l’Estat d’Alarma a les CCAA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha ofert a les Comunitats Autònomes la possibilitat de declarar l’estat d’alarma per territoris per contenir els rebrots.

Pla mitjà del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la reunió del Consell de Ministres al Palau de la Moncloa, el 25 d'agost del 2020. ACN
PUBLICITAT

En aquest cas, el comandament únic seria el president autonòmic i és qui hauria de comparèixer al Congrés dels Diputats per sol·licitar-lo. Sánchez ha dit que el govern espanyol està disposat a donar suport a les peticions dels presidents autonòmics per aplicar l’estat d’alarma als seus territoris.

En aquest sentit, ha afirmat que els diputats de les formacions polítiques de l’executiu de coalició -PSOE i Unides Podem- hi votarien a favor. Sánchez ha apuntat que l’estat d’alarma no té per què implicar un confinament com el que es va decretar al març.

D’altra banda, Sánchez ha posat a disposició de les CCAA 2.000 militars perquè facin tasques de rastreig en cas que tinguin dificultats per dur a terme aquestes tasques.

PUBLICITAT