El Mercat Central promocionarà el peix fresc de proximitat aquest estiu oferint servei de degustació gratuït

El Mercat Central de Tarragona promocionarà el peix fresc de proximitat aquest estiu. Ho farà els divendres i els dissabtes de juliol entre les 12h i les 16h, quan el cuiner Txaber Allué (conegut com “El Cocinero Fiel”), cuinarà de forma gratuïta a la cuina del Mercat alguna de les 14 varietats de peix seleccionades i comprades a les peixateries del recinte.

Foto: David Oliete
PUBLICITAT

Es tracta d’una iniciativa conjunta amb el Grup d’Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d’Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

La presidenta de Mercats de Tarragona i consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, ha manifestat: “que Tarragona pugui comptar amb una oferta de peix fresc tan rellevant i amb un epicentre comercial i gastronòmic com el Mercat Central, evidencia que la ciutat pot ser considerada un referent de qualitat del peix fresc en l’àmbit internacional.”

Els catorze plats de peix escollits de la campanya són: llagostins bullits, gamba vermella a la planxa, gamba blanca saltejada, escamarlans a la planxa, sípia a la planxa, calamar a l’andalusa, musclos al vapor, cloïsses al vapor, xirles al vapor, escopinyes al vapor, canyuts a la planxa, seitó fregit, sardina fregida i tall de peix a la planxa. Totes aquestes varietats de peix podran ser comprades a les peixateries participants del mercat i estaran senyalitzades amb un cartell indicatiu.

PUBLICITAT