El Mercat Central reduirà la durada de la concessió de les parades

El Mercat Central de Tarragona reduirà la durada de la concessió de les parades a partir d’una modificació del seu reglament amb l’objectiu de facilitar el relleu generacional i poder atraure a les noves generacions. D’aquesta manera, tal com s’ha aprovat en el plenari municipal d’aquest divendres, passarà dels 50 anys de durada de la concessió actual a, en principi, 5 o 10 anys.

PUBLICITAT

La modificació ha rebut el suport del PSC, ERC i Junts, mentre que han optat per l’abstenció la resta de grups polítics, ECP, VOX i PP. D’aquesta manera s’ha aprovat inicialment la modificació del reglament del Mercat Central amb 17 vots a favor i 9 abstencions. Una modificació que permetrà ara aquest canvi en l’apartat de les concessions de les parades.

De fet, la intenció és que ja no sigui l’Ajuntament qui s’encarregui d’atorgar aquestes concessions, sinó que pugui ser l’empresa de Mercats la que ho faci. Tot això haurà de passar pel consell d’administració, definint les bases i la durada mínima i màxima de les cessions. A més, també es planteja reduir el cànon a abonar per part dels usuaris.

L’objectiu és clar, tal com ha explicat la consellera de Comerç i presidenta de Mercats, Montse Adán: garantir un relleu generacional al Mercat i fer més atractiu per les noves generacions l’accés a les parades. Assumptes pendents de solucionar-se, ja que la durada de les concessions estava sent un inconvenient per als possibles interessats a ocupar les parades lliures, que ara mateix són 4 o 5, però que augmentaran en pocs anys quan arribin diverses jubilacions d’alguns paradistes actuals.

PUBLICITAT