El Museu del Port de Tarragona s’incorpora al sistema del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya

El Museu del Port de Tarragona s’incorpora al sistema temàtic del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, atès el valor industrial i tècnic dels 1700 objectes que conformen les col·leccions patrimonials d’aquesta infraestructura cultural. Així, el Museu del Port guanya dia a dia més presència en el mapa museístic de Catalunya a través de la seva integració en les principals xarxes de col·laboració que el permeten consolidar-se com a referent en el seu sector.

PUBLICITAT

A partir d’ara el Museu del Port podrà participar de les reunions del sistema, d’activitats conjuntes així com de publicitat, conservació, formació i divulgació del seu patrimoni industrial sota l’aixopluc d’un sistema desplegat per tot Catalunya, i en qual s’hi troben altres museus del territori tarragoní com el Museu de les mines de Bellmunt del Priorat, La Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí o el Museu del Ferrocarril de Móra la Nova. Quant a patrimoni portuari, el Museu del Port és l’únic representant del seu àmbit.

Aquest Sistema MNACTEC ja compta amb 29 membres arreu de Catalunya. És una xarxa de museus que explica la industrialització a Catalunya. Un conjunt de museus i espais patrimonials que té com a missió articular un relat museològic i territorial conjunt per posar en valor el patrimoni científic, tècnic i industrial de Catalunya i apropar-lo a la societat.

PUBLICITAT