El nou camí de ronda que unirà Arrabassada i Savinosa, llest a principis del 2025

El nou camí de ronda que unirà les platges de l’Arrabassada i la Savinosa serà una realitat a principis del pròxim 2025. Aquesta és la previsió per un projecte presentat aquest dijous i que espera arrencar les obres aquest mateix estiu, amb l’estimació que s’allarguin uns sis mesos. El nou camí tindrà 700 metres de longitud i 5 d’amplada al llarg d’un recorregut que passarà per l’antic preventori, arran de costa.

PUBLICITAT

El camí serà de sorra compactada, amb circulació diferenciada per a vianants i bicicletes. Aquesta actuació significarà la reobertura al públic d’una part de la Savinosa després de més de 50 anys tancada. La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha volgut destacar la importància d’aquest fet i l’ha definit com l’inici de les diverses actuacions previstes per recondicionar aquesta zona.

La Diputació s’ha encarregat del projecte tècnic, en sintonia amb el govern estatal i la Generalitat, així com amb l’Ajuntament de Tarragona. Les obres tenen un pressupost d’1,1 MEUR i seran executades i finançades per Costes (forma part del Govern Espanyol) a partir de fons Next Generation. Una vegada enllestit, l’Ajuntament de Tarragona passarà a encarregar-se del cost del seu manteniment.

El projecte inclou el trasllat uns metres enrere de l’actual tanca del recinte de la Savinosa. El recorregut vol integrar-se a l’entorn, respectant el medi. S’aprofitarà per dur a terme actuacions de renaturalització en 2.700 m2. Alhora, el nou camí permetrà posar en valor un patrimoni històric fins ara oblidat, com són tres búnquers de la Guerra Civil, una trinxera que els unia i una cisterna medieval.

PUBLICITAT