El nou parc de Bombers de Tarragona, una realitat l’abril del 2026

Els pressupostos de la Generalitat pel 2024 preveuen una inversió de 125,8 MEUR pel Camp de Tarragona. En aquests comptes s’hi inclouen 77,4 MEUR per accions al Tarragonès, entre les quals destaca la reforma i ampliació del Parc de Bombers de Tarragona. Concretament, es contemplen 1,7 MEUR per aquest projecte enguany, arribant fins als 6,3 MEUR al 2025. Està previst que les obres arrenquin el pròxim mes de juny i puguin veure la llum a l’abril del 2026.

PUBLICITAT

Els Bombers del territori fa molts anys que denuncien la necessitat de renovar les instal·lacions del parc, però el projecte s’ha anat allargant i endarrerint per diversos motius. Defensen que és una infraestructura molt antiga, que no ha vist mai remodelacions, i que pateix problemes estructurals i de salubritat. En parla Guillem Recio, cap de la unitat d’infraestructures i sostenibilitat dels Bombers.

Serà una renovació total del parc, tant de la zona interior com de les exteriors, guanyant més de 500 metres quadrats de superfície. Les obres es duran a terme per fases per tal de minimitzar al màxim l’afectació al dia a dia del parc, que seguirà operatiu al llarg d’aquests gairebé dos anys.

La reforma també preveu afavorir la perspectiva de gènere al cos, que té un dèficit evident respecte a altres cossos o països, ja que es troba força per sota del 5% de dones en plantilla. Per exemple, els vestidors de les instal·lacions s’adaptaran i es convertiran en completament mixtos.

PUBLICITAT