El Ple de la Diputació aprova una moció pel Dia de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+

El Ple de la Diputació de Tarragona corresponent a aquest mes de juny ha aprovat aquest divendres una moció presentada conjuntament pels grups ERC, PSC, Junts i PP amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+, que se celebra, com cada any, aquest mateix 28 de juny.

PUBLICITAT

El text, que s’ha llegit entre diversos representants polítics durant la sessió plenària, reivindica “el dret  fonamental de cada persona a ser qui és” i el “compromís de mantenir l’aposta perquè les polítiques garanteixin els drets LGBTI+ i per combatre la LGBTI-fòbia”.

La moció s’ha aprovat per 25 vots a favor (ERC, PSC, Junts i PP) i l’únic en contra de VOX, que ha defensat que “defensen la igualtat amb vehmència, però fora de col·lectivitzacions o lobbies.” Així ho ha manifestat la seva diputada, Ana Belén Rodríguez. Un argument que ha rebut una contundent resposta del vicepresident de la Diputació i alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, en defensa del col·lectiu i la seva lluita.

Durant la sessió, també s’ha aprovat de forma definitiva el projecte de condicionament de la carretera T-324, al límit de la Terra Alta, i que enllaça els municipis de Benissanet i Mora d’Ebre amb la N-420. Aquest projecte, amb un pressupost d’execució de contracta de 2 milions d’euros, preveu realitzar-hi millores en seguretat i mobilitat en aquesta via per on hi passen 2.726 vehicles cada dia. També s’ha donat llum verda a l’Estudi d’Impacte Ambiental i l’Estudi Informatiu de la variant d’Ulldecona, la TV-3313, que ha de suposar l’eliminació del trànsit i el pas de vehicles pesats per dins del municipi.

PUBLICITAT