El Poble Vell de Corbera recorda Joan Brossa i la Lleva del Biberó

El Poble Vell de Corbera d’Ebre ha recordat aquest dissabte la figura del poeta Joan Brossa i la Lleva del Biberó en l’acte central del Correllengua. El doble homenatge ha coincidit amb el 25è aniversari de la mort de l’artista i el 85è aniversari de la mobilització dels combatents republicans a la Batalla de l’Ebre. Una trentena de persones han visitat el Poble Vell, on s’hi conserven dues obres de Brossa: ‘La bota’ i ‘L’Abecedari de la Llibertat’.

Foto: ACN
PUBLICITAT

A banda de reivindicar la memòria històrica, el president de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), Jaume Marfany, ha remarcat la necessitat de mantenir el català en tots els àmbits i ha reclamat més mesures al Govern per defensar la llengua en un moment “de dificultats”.

El fet que la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana hagi escollit Corbera d’Ebre (Terra Alta) per celebrar-hi l’acte central del 27è Correllengua no ha estat casual; és en aquest indret on el poeta avantguardista Joan Brossa va dedicar dues de les seves obres visuals per denunciar el feixisme, ‘L’Abecedari de la Llibertat’ i ‘La bota’. A més, segons l’entitat, tenia una vinculació directa amb els joves combatents del bàndol republicà, ja que se sentia integrant de la Lleva del Biberó tot i haver nascut un any abans i haver participat en el front de Lleida. També n’ha destacat la convicció de l’artista d’escriure en català al llarg de tota la seva trajectòria.

Una trentena de persones han visitat les dues obres de Brossa que es conserven al Poble Vell de Corbera d’Ebre, símbol del dolor de la població civil provocat per la batalla de l’Ebre. La presidenta de l’Associació del Poble Vell de Corbera d’Ebre, Anna Pedrola, ha subratllat la importància d’actes com el Correllengua per reivindicar la memòria històrica “per entendre, des de la cultura de la pau, els fets que no s’han de tornar a repetir”.

PUBLICITAT