El Port adjudica el projecte de restauració de la Torre de Virgili de la Pineda per quasi mig milió d’euros

L’APT ha adjudicat les obres de restauració de la Torre de Virgili a l’empresa RÈCOP per un import de 498.918,63 euros finançats des del programa “2% cultural” que estableix l’obligació de destinar en els contractes d’obres públiques una partida d’almenys el 2% per a treballs de conservació del Patrimoni Cultural o per al foment de la creativitat artística. Aquest fons cultural té l’objectiu de proporcionar ajudes per al finançament de treballs de conservació o enriquiment de béns immobles del Patrimoni Històric.

PUBLICITAT

La Torre de Virgili, una construcció del segle XIII que ha estat declarada Bé Cultural d’Interès Naional, està situada en un extrem dels terrenys del Port de Tarragona destinats a acollir la ZAL de Vila-seca. És accessible des de la carretera TV-3146 que uneix La Pineda i Tarragona i està situada a uns 800 metres del mar. Aquesta torre, que pertanyia a la família Virgili, té les seves arrels a l’edat mitjana i va ser construïda com a punt de guaita i defensa. Es va utilitzar durant la Guerra Civil.

Amb aquesta adjudicació per a la restauració de la Torre de Virgili, el Port vol recuperar el patrimoni històric situat dins del domini públic portuari, fomentar-ne la divulgació i facilitar l’accés al públic. L’estat actual de la torre presenta lesions greus per qual cosa és necessària una intervenció important.

El projecte de restauració de la torre, així com la millora dels accessos i l’entorn, preveu la restauració de les façanes i l’adequació de l’interior per a un ús públic futur que permeti el seu accés de forma regulada. Pel que fa a l’entorn de la torre, el projecte adjudicat preveu l’adequació dels accessos per integrar-lo a la ruta patrimonial municipal i facilitar la visita.

PUBLICITAT