El Port celebra la setmana dels Arxius amb nova programació cultural

El Port de Tarragona, concretament de la mà del seu Arxiu, celebrarà novament el dia Internacional dels Arxius el pròxim 9 de juny. Es tracta d’una celebració que es fa extensiva durant la Setmana dels Arxius, que tindrà lloc del 3 al 9 de juny, sota el lema ‘Som present, som històries’. Amb aquest motiu l’Arxiu del Port ha programat dues activitats culturals dirigides a un públic en general.

PUBLICITAT

L’Arxiu del Port ha organitzat pel 3 i el 5 de juny de 16h a 19h de la tarda, el ‘Taller de conservació de documents de gran format’ que impartirà la conservadora-restauradora, Anna Ferran Roig. L’Arxiu pretén amb aquestes sessions donar unes pautes bàsiques per poder conservar amb un grau òptim documents de gran format com ara cartells, mapes, plànols, fotografies grans, etc.

La segona activitat es durà a terme dissabte 8 de juny a les 10:30h. Es tracta d’una ruta guiada amb el títol ‘La gran pedrera’ que serà conduïda per l’arquitecte, Ramon Aloguín. L’itinerari sortirà de davant del teatre romà de Tarragona (carrer sant Magí) i anirà pels carrers de la Part Baixa de la ciutat, per arribar al Palau de Congressos on es conserva la paret de la gran pedrera que va nodrir de matèria primera les obres de construcció del Port de Tarragona, entre finals dels segle XVIII i començaments del segle XX. Un indret, sens dubte importantíssim per a la història portuària i que les persones assistents podran conèixer de la mà d’Aloguín.

Es recorda que totes dues activitats són de caràcter gratuït, tot i que cal fer una reserva prèvia a arxiu@porttarragona.com, ja que les places són limitades.

PUBLICITAT