El PP presenta al Congrés una proposició no de llei per treure les mercaderies de la costa

El Partit Popular ha presentat aquest dijous una proposició no de llei al Congrés dels Diputats per treure els trens de mercaderies de la línia de la costa que passa per Tarragona. El diputat Pere Lluís Huguet ha demanat mesures urgents per evitar que els trens de mercaderies passin pel centre dels municipis.

PUBLICITAT

Des del passeig marítim Rafael Casanova de Tarragona, Huguet ha expressat la necessitat de tenir una línia ferroviària per les mercaderies i una exclusivament per viatgers. Huguet ha lamentat la situació actual i ha denunciat que des del 2021 el govern d’Espanya té pendent un pla de viabilitat per reformar l’estructura ferroviària de Tarragona. Ho explica Huguet.

Huguet ha defensat que la província necessita aquest pla per motius de seguretat, però també econòmics, ja que cal “donar sortida de forma segura i ràpida a les mercaderies que es generen en el pol químic més important del sud d’Europa”. El portaveu adjunt del PP al Congrés, Sergio Sayas, ha acompanyat a Huguet i ha assegurat que a partir d’aquesta proposició “es podrà debatre en breu al Congrés el fet de treure les mercaderies dels municipis de Tarragona i de la línia de la costa”.

PUBLICITAT