El PSC manté l’aposta per ‘peatonalitzar’ la primera coca de la Rambla Nova 

El PSC ha reafirmat la seva voluntat de ‘peatonalitzar’ la primera coca de la Rambla Nova per potenciar el comerç de proximitat tarragoní. “Volem crear una via comercial que uneixi la Part Alta amb el barri del Port. Aquesta iniciativa té l’objectiu de potenciar el comerç tarragoní, peatonalitzant i pacificant els carrers del centre de la ciutat per omplir-los de locals de proximitat i zones verdes”, ha detallat el candidat socialista a l’alcaldia de Tarragona, Rubén Viñuales.

Foto: PSC
PUBLICITAT

El PSC ha explicat que aquesta proposta, la qual és una estratègia per recuperar els establiments tancats i dinamitzar els carrers, constaria de tres fases. La primera estaria protagonitzada per la conversió en zona de vianants de la primera coca de dalt de la Rambla Nova (des de l’estàtua de Roger de Llúria fins als carrers Adrià i Sant Agustí), que permetria connectar-la amb els carrers dels voltants de la Plaça Verdaguer, els quals ja són totalment per vianants. Aquest primer estadi també comptaria amb la finalització de l’Illa Corsini, amb la conversió en zona de vianants del carrer Cervantes i la pacificació dels carrers Soler i Fortuny.

La segona fase seria la de pacificar els carrers Unió i Apodaca amb la remodelació de la Plaça Prim. L’última i tercera etapa inclouria l’arranjament del carrer Reial i de la Rambla Vella, amb l’ampliació de les voreres i la millora de l’enllumenat públic.

Des del PSC, han apuntat que aquestes accions anirien acompanyades de campanyes de dinamització acordades amb els comerciants. “Necessitem donar un impuls al comerç de proximitat, ja que a banda de generar activitat econòmica de qualitat, permet tenir un producte divers i de gran qualitat”, ha expressat Viñuales. A més, els socialistes tarragonins han recalcat la necessitat de campanyes periòdiques que permetin obrir espais als comerços i al ciutadà. 

PUBLICITAT