El radar de l’AP-7 al Montsià, el que més multa a Catalunya

El radar de tram de l’autopista AP-7 a les Terres de l’Ebre, situat entre Ulldecona i Amposta, és el que més va multar de tot Catalunya l’any passat. Situat en sentit nord, va posar fins a 59.036 sancions durant el 2022, que traduïdes en xifres sumen un import de 6,6 MEUR, segons dades del Servei Català de Trànsit obtingudes per l’Agència Catalana de Notícies.

Foto: ACN
PUBLICITAT

El Servei Català de Trànsit (SCT) va interposar 758.659 multes per excés de velocitat arreu del país l’any passat. Això equival a una mitjana d’una sanció cada 42 segons. El total de l’import percebut per l’autoritat per part dels infractors va arribar als 83 milions d’euros. Les xifres són similars a la mitjana dels deu últims anys.

Des de l’autoritat neguen un afany recaptatori i justifiquen els 200 radars que tenen actualment en funcionament (40 dels quals, de tram) argumentant una reducció d’accidents amb morts o ferits greus “d’entre el 65% i el 80%” a les zones on hi ha aquests radars. El de tram del Montsià, així com el de la C-31 a Castell d’Aro (Baix Empordà), són els que més multen a Catalunya.

Segons les mateixes dades, els dos radars van caçar quasi 60.000 conductors l’any passat cadascun, cosa que s’ha traduït en multes que, en global, superen els 13 milions d’euros (MEUR). De mitjana, cada dia tant un radar com l’altre arriben a fotografiar uns 160 vehicles que superen els límits de velocitat.

PUBLICITAT