El REC impulsa la implicació dels joves en el festival

El Festival REC aposta enguany per la veu jove de Tarragona. En l’edició d’aquest 2023, que es durà a terme del 22 al 26 de novembre, se sumarà al GEN REC, una proposta que aproparà encara més el Festival als joves. A través d’aquest, el festival busca ajudar a formar les seves inquietuds culturals i cinematogràfiques amb diverses iniciatives.

PUBLICITAT

Per això aquest GEN REC es bifurca en tres propostes que sumaran els més joves al Festival REC: Joves programadors, l’ampliació del Jurat Jove i el cicle MIRA’M a l’Espai Kesse durant el mes de novembre.

La primera de les propostes és Joves Programadors, en la que els participants aprendran a través de quatre trobades presencials, impartides per professionals en actiu, on els participants aprendran com es pensa, s’organitza i es programa un festival, i la gestió cultural.

La segona de les iniciatives és l’ampliació del Jurat Jove, on els membres de menys edat participen en l’elecció d’una de les pel·lícules guanyadores del Festival. Enguany, la convocatòria s’amplia a totes les persones d’entre 18 i 30 anys que vulguin formar part del procés de selecció de les pel·lícules guanyadors de la competició, Opera Prima.

Finalment, la tercera de les iniciatives de GEN REC és el MIRA’M, que des de fa més de deu anys convida els joves a conèixer el cinema més actual i menys comercial, amb un debat entre els professionals i els alumnes de diversos centres formatius. L’Espai Jove Kesse i el Festival REC s’alien per apropar el MIRA’M a la ciutadania durant els tres primers divendres de novembre. Un cop acabada la projecció, els participants podran intervenir en el debat obert conduït per una persona experta en el tema tractat a la pel·lícula.

A l’Espai Jove Kesse es projectaran els films THE ORDINARIES, SYSTEM CRASHER i una proposta que escolliran els participants a Joves Programadors.

PUBLICITAT