‘El Rocío’, protagonista aquest cap de setmana al Llorito

Una nova edició del tradicional Rocío andalús aterra un any més a l’Ermita del Llorito. Ho fa aquest cap de setmana en la seva 37a edició i amb un clar protagonisme per tots aquells andalusos tarragonins i les persones que comparteixen aquest sentiment cap a la verge. Tot, organitzat, com és habitual, per l’Associació Cultural i Folklòrica Andalusa a Tarragona.

Foto: Romería Roció 2018
PUBLICITAT

Els actes van arrencar aquets dijous al vespre amb el tradicional Sant Rosari Rociero, amb espelmes i cants pel Llorito. La tarda d’aquest divendres es va celebrar la peregrinació fins al Santuari per iniciar oficialment la XXXVII Romería en Honor a la Virgen del Rocío, amb una important participació per diversos carrers de la ciutat, amb punts de pas que s’han estrenat enguany. El president de l’Associació Cultural i Folklòrica Andalusa a Tarragona, Juan Manuel Rubio, parla d’aquest sentiment a la ciutat.

I aquest cap de setmana és el torn de les habituals casetes, enguany seran nou, una més que en la darrera edició, que es munten per celebrar diversos actes com la missa cantada d’aquest dissabte al vespre o l’Àngelus de diumenge. També s’hi podran trobar diverses propostes gastronòmiques, amb dinars de germanor, música i flamenc. L’acte és obert a tota la ciutadania.

PUBLICITAT