El sector turístic tarragoní encara un pont de desembre “correcte”

El sector turístic del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre preveu una ocupació “correcta” aquest pont de desembre, del 70% de mitjana. Segons la presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT), Berta Cabré, les zones urbanes i d’interior han tingut una demanda més alta que no pas la Costa Daurada. La falta de neu al Pirineu ha afavorit les reserves en aquestes destinacions, però per contra, el fet que enguany el pont sigui més llarg ha frenat l’ocupació a les Terres de l’Ebre, que no assolirà el 80% o 90% d’ocupació d’anys anteriors. Tot i això, l’Associació d’Empreses d’Ecoturisme del Delta de l’Ebre (AEEDE) confia que aquest destí atraurà visitants al llarg de tota la setmana vinent.

PUBLICITAT

Que els dies festius del pont de la Puríssima siguin dies alterns als mig de la setmana, dimarts i dijous, no ha propiciat les reserves, segons Cabré. “La tendència és que es parteixi el pont; hi ha una part de clients que faran estades fins el dia 6 i d’altres, la gran majoria, del 8 a l’11 de desembre, aprofitant que moltes escoles fan festa divendres”, ha afirmat la presidenta de la FEHT. 

Aquesta és una dificultat afegida per comparar l’ocupació d’enguany amb anys anteriors. Tot i això, Cabré assegura que les dades que es preveuen són “correctes” a les portes de l’època de Nadal i en plena temporada baixa, un moment en què només hi ha obert un 30% de càmpings, un 20% d’hotels i un 15% d’apartaments a la Costa Daurada.

PUBLICITAT