El turisme esportiu, clau per mantenir en un 80% l’ocupació per Setmana Santa

La Setmana Santa és el tret de sortida de la temporada turística al territori tarragoní, especialment al litoral, i les previsions d’enguany són positives, malgrat que hagi caigut més aviat del que és habitual. Aquest fet fa que no es calculi un ple global d’ocupació. Però les diferents destinacions turístiques de la demarcació confien a arribar a una mitjana d’un 80% d’ocupació. Aquests darrers dies de Setmana Santa seran els de més afluència.

PUBLICITAT

Ho explica el portaveu de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Xavier Guardià.

Guardià explica que el fet de ser més aviat fa que el clima sigui menys previsible i no tant positiu com unes setmanes més tard, així com també permet encara tenir les estacions d’esquí obertes i que alguns dels possibles turistes optin per pujar al Pirineu.

Però el portaveu de la FEHT celebra l’auge del turisme esportiu al territori, un sector diferencial al territori que permet mantenir bones xifres. Uns 40.000 joves que participen en competicions esportives en diferents municipis han fet repuntar les reserves. A aquests esportistes s’hi han de sumar moltes de les seves famílies, que combinat amb el turisme habitual de l’època fan que les previsions continuïn sent optimistes. A més, Guardià apunta que venir per l’excusa esportiva pot convertir aquests turistes en habituals de cara al futur.

PUBLICITAT