Els Bombers donen per controlat l’incendi forestal de Gandesa

Els Bombers han donat per controlat l’incendi de Gandesa que afectava des d’aquest dissabte la serra de Pàndols. El foc va començar dissabte al migdia i ha afectat unes 2,2 hectàrees. Cap a quarts de set de la tarda, els bombers el van donar per estabilitzat. Aquest matí de diumenge una dotzena de dotacions ha apagat un petit focus secundari i des de tres quarts d’onze s’ha donat per controlat després que no quedi cap flama activa. Vuit dotacions segueixen ara sobre el terreny.

PUBLICITAT

Aquest diumenge està, de nou, marcat per l’alt risc d’incendi a tot Catalunya. A hores d’ara es manté activat el nivell 2 del Pla Alfa per risc alt o molt alt a 32 comarques, dues més que ahir dissabte, i el nivell 3 per perill molt alt o extrem a quatre municipis del Parc Natural de Montserrat, motiu pel qual es mantenen també tancats els accessos a aquesta zona.

El fort vent que bufa des d’ahir fa que la situació sigui força complicada i que qualsevol petita flama pugui acabar generant un incendi forestal que es propagui amb facilitat. De fet, avui fins i tot una gran part de les comarques del Pirineu català s’han tenyit de vermell en el mapa de risc d’incendi i això fa que des del Cos d’Agents Rurals es demani que s’extremin les precaucions en totes aquelles activitats que es facin en entorns naturals.

PUBLICITAT