Els Comuns adverteixen del “risc que és l’extrema dreta per la democràcia”

Continua la cursa electoral per les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig i la campanya dels partits avança. Aquest dijous Comuns – Sumar han dut a terme un acte a la plaça del Fòrum de Tarrragona amb la presència del ministre de Cultura i portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, acompanyant a la cap de llista de la formació a la demarcació, Yolanda López.

PUBLICITAT

La candidata per la circumscripció de Tarragona ha volgut advertir i denunciar, també com a diputada al Parlament, la mentalitat de l’extrema dreta, apuntant que ja han intentat establir mesures que considera “atempten contra la democràcia i l’estat del benestar”.

Per això, ha afirmat que el 12 de maig cal decidir sobre el model a seguir, però també si es vol “defensar o no la democràcia”.  I ha deixat clar, de nou, que des dels Comuns no pactaran ni amb l’extrema dreta ni amb la dreta, ni espanyola ni catalana.

Urtasun avisa els progressistes que votar el PSC pot acabar facilitant un govern amb Junts

Mentre que el ministre Urtasun ha aprofitat l’acte per advertir els votants progressistes que votar el PSC podria portar a que Junts acabi entrant al Govern. Ho ha manifestat després que el primer secretari del PSC, Salvador Illa, hagi obert la porta a un pacte “transversal” per governar, sense tancar-se a Junts. Per aquest motiu, ha instat a Illa a triar i ha demanat que apostin pels comuns el 12 de maig com “l’únic que garanteix” una Generalitat d’esquerres.

Finalment, Urtasun ha reivindicat l’oposició del partit a l’ampliació de l’aeroport del Prat i al perllongament de la carretera B-40, afirmant que “amb els comuns al Govern aquestes ampliacions no es realitzaran”.

PUBLICITAT