Els conflictes a Gaza arriben al festival SCAN de Tarragona

L’exposició troncal del festival internacional de fotografia SCAN a Tarragona, ”Talent Latent’, compta amb l’obra d’un artistà palestí, Mahmoud Alhaj, amb la qual representa la situació de violència que es viu a Gaza des de fa molts anys, des que ell mateix era un nen, i que ha esclatat definitivament amb la realitat actual.

Foto: ACN
PUBLICITAT

A través de diferents materials d’arxiu de l’exèrcit israelià, imatges fetes per drons i fotocòpies d’un diari personal, Alhaj mostra l’evolució de les formes i les eines de la violència exercida als territoris palestins, sobretot, a Gaza entre el 1987 i fins aquest 2023. El director del festival SCAN, Jesús Vilamajó, n’ha parlat en declaracions al programa ‘Bon Dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona.

Aquest és un dels deu treballs d’arreu del món -entre els prop de 400 presentats- que la comissària Érika Goyarrola va seleccionar per la desena edició del certamen que està en marxa. L’exposició principal va estrenar-se fa un mes al Tinglado 2 del Moll de Costa i es pot encara visitar fins al 26 de novembre.

PUBLICITAT