Els fets delictius pugen un 8% a Tarragona l’últim any

Tarragona ha celebrat aquest dijous la seva Junta Local de Seguretat al Palau de Congressos de la ciutat, amb l’alcalde Rubén Viñuales al capdavant, els representants dels diversos cossos policials i amb la presència del conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena. Es constata un repunt dels fets delictius a Tarragona, concretament un 8% més que l’any anterior, malgrat que per sota de les xifres registrades el 2019, darrer any previ a la pandèmia.

PUBLICITAT

Des del març de 2023 al d’aquest 2024 s’han registrat a la ciutat 10.543 successos delictius. Cal apuntar que les dades de Tarragona van en consonància amb les dades del conjunt de Catalunya. Els delictes més habituals han estat contra el patrimoni, 8.459. En aquests, han destacat especialment els robatoris a l’interior de vehicles.

Malgrat el repunt general, tant l’alcalde com el conseller han destacat molt positivament el treball dels cossos de seguretat, especialment per l’aposta per la col·laboració entre unitats. En aquest sentit ressalta un augment important, d’un 23%, en les detencions. De fet, Viñuales ha apuntat que “mirant xifres i comparant, Tarragona és una ciutat segura.”

Els successos a Campclar

El batlle ha acceptat que hi havia “un elefant a la sala” durant la Junta, i aquest era els fets al barri de Campclar, molt afectat al llarg d’aquest darrer any, amb tirotejos i assassinats. Tenen clar que cal reforçar-hi els serveis policials, amb una clara aposta per la policia de proximitat, però el batlle també ha apuntat que “en aquesta zona cal treballar-hi en tots els àmbits, no només en el de la seguretat.”

En aquest sentit, Viñuales destaca que tenen diversos projectes entre mans i n’estan parlant. Alguns, que serveixin per dignificar el barri, com la rehabilitació dels edificis de colors (propietat de la Generalitat) i places. A més d’acccions educatives i formatives, com són els Patis Oberts.

L’aposta pel creixement policial a la demarcació de Tarragona

El conseller Elena, que ha defensat el creixement progressiu d’agents que s’està fent a nivell català, ha destacat l’arribada de tres grans equipaments: la comissaria de Torredembarra, recentment inaugurada i que permetrà destinar divuit agents més dels Mossos a la comissaria tarragonina i alliberar càrrega de treball; la comissaria mixta de Mossos i Guàrdia Urbana que es construirà al centre de Tarragona; i la intenció de reobrir la comissaria de les Gavarres, als afores de la ciutat.

Elena defensa que el que està passant a Tarragona a nivell policial és més potent que en qualsevol altra zona.

En aquest sentit, Viñuales ha assegurat que ambdós projectes estan en processos administratius. El de la comissaria mixta molt més avançat, ja que ja hi ha acord pel projecte amb la Generalitat. Mentre que la comissaria de les gavarres està pendent de la cessió d’uns terrenys del consistori al govern català. El batlle ha deixat clar que es donaran tota la pressa que puguin, però “tot porta el seu temps”.

La instal·lació de sensors de control del risc químic, una realitat el primer trimestre del 2025

D’altra banda, el conseller Elena ha avançat que s’ha adjudicat fa pocs dies la licitació per col·locar uns 500 sensors al voltant del polígon químic de Tarragona que permeten analitzar i controlar vuit substàncies químiques diferents. Voregen un perímetre de 46,5 quilòmetres i es preveu que puguin estar instal·lats i funcionant el primer trimestre del 2025. El pressupost del projecte és d’1,5 MEUR.

PUBLICITAT